André Knaepen Cegeka
André Knaepen, CEO Cegeka

Belgische IT-dienstverlener Cegeka wilt 20 procent van zijn aandelen verkopen. De opbrengst moet dienen om een grote overname te bekostigen.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Aan De Tijd meldt Cegeka-oprichter André Knaepen dat het IT-bedrijf een deel van de aandelen van de hand wilt doen. Op dit moment staat één vijfde te koop. Zelf heeft Knaepen 78 procent van de aandelen in handen, terwijl zo’n 8 procent bij het Limburgse investeringsmaatschappij LRM zit.
 
Eerst werd nog gepland om slechts 9 procent van de aandelen te verkopen, maar dat aanbod bleek niet aantrekkelijk genoeg om een financiële partij te overtuigen. Een industriële koper behoort voorlopig niet tot de opties, aldus Knaepen.
 
De opbrengsten van de verkochte aandelen zullen besteed worden aan een grootschalige overname die de IT-specialist tegen het einde van dit jaar plant. Knaepen wilt nog niet kwijt over welke organisatie het gaat, maar laat wel weten dat het een “stevige” overname zal worden. De afgelopen jaren kon Cegeka al verschillende Europese spelers overnemen, waaronder Danube IT en Brain Force.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/170272/cegeka-trekt-stekker-uit-leuvens-datacenter/