Nieuws

Microsoft bant online diensten bij Office-licenties vanaf 2020

Vanaf 2020 zullen bepaalde cliëntapps voor zakelijke, online diensten niet meer werken voor gebruikers met Office 2010, Office 2013 en Office 2016.

 
Gebruikers die een op zich zelf staande Microsoft Office-licentie aankochten, in plaats van een Office 365-abonnement, zullen in de toekomst clientapps van Outlook, OneDrive en Skype niet meer kunnen gebruiken. Ten laatste in 2020 wordt de toegang tot die apps ontzegd.

Geen cliëntapps

Dat maakte Microsoft bekend in een update. De zogenaamde ‘perpetual’ Office-licenties, zoals Office 2010, Office 2013 of Office 2016, zullen bepaalde clientapps voor online diensten niet meer ondersteunen. Concreet worden enkel Outlook, Skype for Business en OneDrive for Business getroffen door de maatregel.
De lokaal geïnstalleerde cliëntsoftware voor de apps zal geen verbinding meer kunnen maken met de online diensten vanaf het moment dat de ‘mainstream ondersteuning’ vervalt, wat nu gepland staat op 13 oktober 2020. Applicaties zoals Word, PowerPoint, Excel en andere blijven na die deadline wel functioneren, net zoals cliëntsoftware die verbindt met een on-premises server.

Overstappen naar de cloud

De maatregel moet klanten aanzetten om over te stappen naar Microsofts kantoorsoftware in de cloud. “Wanneer klanten verbinden met Office 365 met een legacy-versie van Office, kunnen ze niet genieten van alles wat de dienst te bieden heeft,” meent Ron Markezich. “De IT-voordelen – vooral security – worden kortgewiekt. En de eindgebruikerservaring in de apps wordt beperkt tot de features die op dat tijdstip beschikbaar waren.”
 
Indien gebruikers niet kunnen of willen overschakelen naar een Office 365-abonnement, kunnen ze wel nog aan de slag met de consumentenversies van Skype en OneDrive, of de webapplicaties van de diensten, zoals Outlook.com. Microsoft wijst er evenwel op dat ze organisaties de kans bieden om hun strategie te herzien. “We voorzien meer dan drie jaar om IT tijd te geven om te plannen en te budgetteren voor deze verandering,” zegt Markezich.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/170310/apple-maakt-microsoft-office-tegenhanger-gratis/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business