Nieuws

Docker wilt containers 'mainstream' maken met opensource-project

Docker introduceert een nieuw opensource-project dat het gebruik van softwarecontainers in elke industrie moet vereenvoudigen en stimuleren.

 
Het Moby Project dat recent werd voorgesteld door Docker-oprichter Solomon Hykes, bestaat uit componenten en frameworks om container-systemen op maat te bouwen, en moet ontwikkelaars warm maken om te experimenteren met containers. Het initiatief biedt in essentie een “lego-set” waarmee de gemeenschap aan de slag kan. Zo mikt het project niet alleen op ontwikkelaars, maar ook op hackers die een Docker-build willen patchen, enthousiastelingen die willen experimenteren, of “iedereen die nieuwsgierig is naar de interne werking van Docker”.

Doorbraak op komst

De containertechnologie kende een sterke toename in populariteit, maar is in vele industrieën nog een relatief ongekend fenomeen. Desondanks werd voorspeld dat de technologie in de komende jaren zal doorbreken, iets dat ook Hykes bevestigt: “Nu we aan de vooravond staan van de containergolf, zien we dat containers in 2017 mainstream zullen worden, en zich zullen verspreiden naar elke categorie van computing, servers, datacenter, cloud, desktop, Internet of Things en mobiel.”
 
Het Moby Project wilt daarom het bestaande container-ecosysteem uitbreiden en hoopt dat te doen door op de opensource-gemeenschap te vertrouwen. “Docker gebruikt het Moby Project als een open R&D-lab om te experimenteren, om nieuwe componenten te ontwikkelen en om samen te werken met het ecosysteem aan de toekomst van containertechnologie,” klinkt het.
 
//www.smartbiz.be/qa/168686/qa-wat-zijn-containers/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business