Quicargo legt zich erop toe om lege vrachtwagens te koppelen aan organisaties die transport nodig hebben. Het Nederlandse bedrijf start nu ook in Vlaanderen.


Het Nederlandse Quicargo breidt zijn activiteiten uit naar België en Duitsland. De start-up heeft een sucessvolle investeringsronde achter de rug en haalde 900.000 euro op voor zijn internationele expansie. In België zal het bedrijf zich in eerste instantie focussen op de regio Antwerpen-Gent, in Duitsland op het Rhurgebied.

Efficiëntie

Quicargo richt zich op het efficiënter maken van logistiek: met een online platform koppelt het transportbedrijven die nog plaats hebben in hun voertuigen met bedrijven die nood hebben aan vervoer. Quicargo is niet de eerste start-up die zich toelegt op het vullen van lege vrachtwagens, in onze contreien is er bijvoorbeeld ook Vengo, dat zich op een gelijkaardige service toelegt. De start-ups schuren aan tegen het concept van crowdshipping, waarbij de levering van producten niet door één bedrijf maar door vrijwilligers wordt uitgevoerd, al dan niet tegen een vergoeding.

“Om te beginnen zullen we kantoren opzetten in de regio Antwerpen en in het Ruhrgebied, gezien hun sleutelposities als logistieke hubs en omdat we hier organisch meegroeien met onze huidige klanten,” zegt Avishai Trabelsi, oprichter en CEO van Quicargo. “Buiten het werven van nieuwe medewerkers, vraagt het vrij weinig inspanning van ons om uit te breiden naar deze twee regio’s en daar ook pick-ups te doen. Leveringen in beide gebieden zijn nu al zo’n 17% van onze omzet.”


Geen Uber

Quicargo onderscheidt zich van zijn concurrenten door zijn aanpak. Trabelsi onderstreept dat ze geen “Uber voor vrachtwagens” zijn, waarbij bedrijven gebruik maken van een extern platform. “Wij bouwen onze technologie in bestaande systemen en workflows in, en het resultaat is dat we binnen 24 uur verbinding kunnen hebben met nieuwe transportleveranciers.”

Quicargo lanceerde in september 2017 in Nederland. Momenteel verbindt het bedrijf 1.000 ondernemingen met zo’n 200 transporteurs.

Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here