Oracle heeft plannen om het Nederlandse Wercker over te nemen. Wat er voor de onderneming geboden wordt, is niet bekend.

Advertentie

 
Gisteren werd aangekondigd dat databasereus Oracle de Amsterdamse onderneming Wercker overneemt. Tot de overname plaatsvindt, zullen beide bedrijven afzonderlijk blijven functioneren.
 
Wercker werd in 2012 opgericht en biedt een ‘container-centrisch en cloud-native’ platform waarmee ontwikkelaars het uitrollen en beheren van applicaties kunnen automatiseren. Zo hebben ontwikkelaars de tools om een ‘continue integratie’ en ‘continue delivery’ te garanderen (CI/CD) door bijvoorbeeld met Docker of Kubernetes snel containers op te richten om code te testen.
 
Het Wercker-platform lijkt in de toekomst als een van Oracle’s PaaS- en IaaS-diensten verschijnen. “Oracle biedt al diverse, enterprise-niveau IaaS en PaaS voor bedrijven die internetapplicaties en clouddiensten bouwen en beheren,” zegt Mark Cavage, vicepresident productontwikkeling bij Oracle. “Wercker versterkt het Oracle-portfolio met een overtuigend Docker-gebaseerd automatiseerproduct en zal de productiviteit van ontwikkelaars versnellen over het hele spectrum, van de enterprise tot de opensourcegemeenschap.” Zo kan Oracle meteen automatiseringstools toevoegen aan hun bestaande portfolio; iets dat het bedrijf kan helpen in de strijd in de cloud tegen concurrenten als Google, Microsoft of zelfs marktleider Amazon.
 
In een FAQ laat Oracle weten dat de producten van Wercker voorlopig op eigen benen blijven staan. Bestaande klanten kunnen nog steeds terecht bij hun huidige contacten in het Nederlandse bedrijf. Ook wordt beloofd dat de ‘community edition’ van het Wercker-platform voorlopig ook volledig gratis blijft. Wanneer de overname definitief afgehandeld wordt, en hoeveel Oracle betaalde voor de onderneming, wordt er niet bij verteld.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/170118/oracle-van-plan-accenture-kopen-overname/

Advertentie