Nieuws

Amazon komt dit jaar naar Nederland volgens prijsvergelijker

De CEO van Vergelijk.nl zegt dat Amazon dit jaar meer dan alleen boeken zal verkopen in Nederland. De prijsvergelijker heeft sinds kort een overeenkomst met de webgigant.

Amazon.nl, waar je momenteel alleen maar boeken kan aanschaffen, zal in de loop van dit jaar uitgebreid worden. Ben kerkhof, de CEO van prijsvergelijker Vergelijk.nl, stelt in een interview met Twinkle Nederland dat de Amazon-pagina met zo’n 20 productcategorieën uitgebreid zal worden. “Denk aan juwelen, boeken, consumentenelektronica en fashion.”

Kerkhof doet die uitspraak op basis van de gegevens waar vergelijk.nl sinds kort over kan beschikken. De prijsvergelijker krijgt als eerste bedrijf in de Benelux toegang tot de volledige prijslijst van Amazon.de. Volgens de website zal dat later dit jaar verschuiven naar amazon.nl.

Kerkhof waarschuwt webshops tegelijkertijd dat ze moeten uitkijken voor Amazon, omdat de webgigant vaak de laagste prijs kan voorleggen. “Nederland is een volwaardig e-commerce land, fulfilment is prima op orde, e-tailers doen het goed. Amazon heeft daar niet veel aan toe te voegen, behalve de belangrijkste p: die van prijs,” zegt Kerkhof. De prijsvergelijker stelde de proef op de som door 20 veelverkochte producten op prijs te analyseren. Bij dertien van de onderzochte artikelen kwam Amazon.de als goedkoopste uit de bus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business