Nieuws

4 Belgische bedrijven bij 1.000 snelste groeiers in Europa

In de rangschikking van de duizend snelst groeiende bedrijven konden vier Belgische organisaties een plaatsje in de lijst veroveren.

 
De Financial Times publiceerde deze week zijn FT1000: een rangschikking van de duizend snelst groeiende bedrijven in Europa. Daarvoor analyseerde het de omzetgroei van de kandidaten tussen 2012 en 2015, in samenwerking met Statista.
 
De aanvoerder van de lijst is Duitse maaltijdbox-dienst HelloFresh, met een samengestelde, jaarlijkse groei (CAGR) van bijna 410 procent tussen 2012 en 2015. Het Poolse Codewise en Duitse Green IT vervolledigen de top drie.

Londen “hub voor innovatie”

Van de ruim dertig sectoren die terugkomen in de rangschikking komt de technologische sector het vaakst terug, met meer dan 180 organisaties die in de sector actief zijn. Bovendien komen 78 van de opgelijste bedrijven uit Londen, waardoor de Financial Times de Londense hoofdstad bestempelt als “een hub voor innovatie en handel in Europa, zelfs wanneer het VK zich voorbereidt om het blok te verlaten”. Parijs staat op de tweede plaats met 45 bedrijven, gevolgd door Milaan met 34 en Berlijn met 32 bedrijven.

Belgische vertegenwoordigers

België wordt vertegenwoordigd door vier bedrijven. Als eerste verschijnt het Oost-Vlaamse webdesign- en developmentbureau Comizzo, op plaats 300 in de algemene rangschikking, met een groei van 72,5 procent. De overige snelste groeiers in ons land zijn de Antwerpse IT Resellers Group, marketingbureau Universem  en Sofico, gespecialiseerd in software voor het leasen en beheren van bedrijfswagens.
 

Bron: Financial Times, 2017

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business