Google lanceerde stilletjes een vacaturedienst dat het Google Hire noemt. Het platform is online voor iedereen toegankelijk, maar lijkt voorlopig niet bruikbaar voor het brede publiek.

 
Google Hire laat bedrijven vacatures posten, waarna geïnteresseerde werkzoekenden online kunnen solliciteren. Daarmee komt de dienst in het vaarwater van vacatureplatformen als LinkedIn en Glassdoor, meldt Axios, die het nieuws als eerste oppikte. Op dit moment zijn er slechts enkele vacatures te vinden van Amerikaanse start-ups, en heeft Google zelf de dienst nog niet publiek aangekondigd, wat suggereert dat de website zich nog in een bètafase bevindt.
 
Een van de e-mailadressen van de supportdienst van Google Hire zou leiden naar Bebop, een start-up die opgericht werd door huidig seniorvicepresident van Google’s cloud, Diane Green. De start-up zegt “krachtige en gebruiksvriendelijke” applicaties voor de enterprise te ontwikkelen en werd in 2015 overgenomen door Google. Indien Bebop achter het project zit, zou Google Hire het eerste publieke product zijn dat de start-up produceerde.
 
Wat Google in petto heeft voor de vacaturedienst is niet duidelijk. De url van de website verklapt alvast dat het project momenteel in een experimentele fase zit: Google gebruikt het ‘with.google’-domein dat gereserveerd wordt voor online proefprojecten. Het kan dus dat Google de recruitingmarkt wilt betreden, maar evengoed dat het project binnenkort weer even stilletjes wordt opgedoekt als het online ging.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/168884/facebook-gaat-linkedin-achterna-met-vacature-functie/