Googles digitale assistent wordt verkoper. Voor de lancering van Transactions on Google werkt Google samen met verschillende Europese bedrijven.

Advertentie

Sinds deze week kan je de Google Assistant in Europa aanspreken om spullen te kopen, afspraken te maken of kaartjes te reserveren. Google rolt de mogelijkheid uit voor bedrijven om e-commercefuncties te integreren met de digitale assistent.

Transactions on Google

Voor de Europese lancering van het nieuwe platform, Transactions on Google, werkt het bedrijf samen met enkele Franse en Duitse ondernemingen. In Duitsland gaat het om FlixBus en Car2go. In Frankrijk nemen SNCF, Fnac en Sephora het initiatief om diensten op de Google Assistant aan te bieden.

Google kondigde de nakende uitrol van commerc-functies voor Assistant vorige week al aan bij de lancering van Shopping Actions. Die laatste maakt het mogelijk voor surfers om producten rechtstreeks op een zoekpagina te bestellen en af te rekenen.

Nederlands

Transactions on Google is nog niet beschikbaar in de Benelux aangezien de Google Assistant geen Nederlands machtig is. Daar moet echter op korte termijn verandering in komen. Dit jaar nog wordt een Nederlandstalige versie van de Google Assistant uitgerold. Naar verwachting zullen dan ook de e-commercefuncties voor de AI gebruikt kunnen worden door Belgische en Nederlandse bedrijven.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here