Het AI-systeem MogIA kon eind oktober al vertellen dat Trump de volgende president zou worden, terwijl de peilingen een totaal ander beeld voorspiegelden.

Supermarktketen Colruyt lanceert Apporto officieel. Het sociale platform laat klanten boodschappen voor andere klanten doen.

Advertentie

Na een testperiode is Colruyt klaar om met Apporto van start te gaan: een sociaal netwerk dat het voor klanten gemakkelijker maakt om voor elkaar boodschappen te doen.

Apporto

Gebruikmaken van Apporto kan via een mobiele app, die gratis beschikbaar is voor iOS en Android. Daarnaast voorziet de supermarkt ook een telefoonnummer, de ‘Samana Boodschappenlijn’, waarop klanten terecht kunnen voor de dienst. Om toegang te krijgen tot dienst heb je een Xtra-profiel nodig, de klantenkaart van Colruyt.

Hoe werkt Apporto? De dienst bestaat uit een platform waarop gebruikers boodschappenlijstjes kunnen opstellen voor supermarktketens als Colruyt, Bioplanet of Okay. Dat lijstje kan je gebruiken om zelf je boodschappen te doen, maar kan je ook delen met anderen op het platform. Als je je lijst deelt, kunnen anderen je boodschappen voor je doen. Daarna voeg je nog enkele details toe: je adres, de betaalmethodes die je kan gebruiken om je chauffeur te betalen en het gewenste moment van levering. Optioneel kan je een vergoeding toevoegen als bedankje voor de koerier: een bedrag tussen 0 en 10 euro, dat je schenkt naast de terugbetaling van je boodschappen. Voor het betalen kan je kiezen tussen contant geld, de Bancontact-app, Payconiq, of een combinatie van de drie. De app bevat ook een ratingsysteem waarmee gebruikers beoordeeld worden.

Gemeenschapsvorming

Colruyt wil met het initiatief zich sociaal engageren om mensen meer bij elkaar te brengen. “In een tijd waarin vereenzaming toeneemt en mensen meer op zichzelf terug lijken te plooien, willen wij als retailer juist zorgen voor meer verbinding. Apporto legt eenvoudig de link tussen klanten en al wie niet zo gauw in de winkel geraakt, om welke reden dan ook”, stelt Frans Colruty, COO van de supermarktketen.

Het is de bedoeling dat de Apporto-gemeenschap zichzelf organiseert en regels uittekent. Colruty zelf zal geen rol spelen in het bij elkaar brengen van mensen of het regelen van vergoedingen op het platform. Het biedt enkel het platform aan voor zijn gebruikers.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here