Nieuws

Gartner halveert voorspelde groei van IT-uitgaven in 2017

Vorig jaar werd voorspeld dat de IT-markt dit jaar zou heropleven. Gartner lijkt nu toch van die voorspelling terug te komen.

 
De wereldwijde IT-uitgaven zullen niet zo hoog zijn als verwacht, volgens Gartner. In 2017 wordt zo’n 3,26 biljoen euro gespendeerd aan IT, wat een groei betekent van 1,4 procent. Eerder werd nog voorspeld dat die groei bijna dubbel zo hoog zou liggen.

Traag herstel

In 2016 onderging de wereldwijde IT-markt een dipje. Dankzij een zwakke economie en een verandering van het uitgavepatroon daalden uitgaven met over de gehele lijn 0,5 procent, waarbij vooral de mobiele markt klappen kreeg. Toen werd nog verwacht dat de IT-markt zich in 2017 snel zou herstellen met een groei van 2,7 procent, maar nu worden die vooruitzichten getemperd: Gartner houdt het nu op 1,4 procent.
 

 
Dat betekent dat dit jaar een eerder bescheiden toename in uitgaven brengt. Met name de servermarkt lijdt daaronder, aangezien bedrijven er steeds vaker voor kiezen om virtuele servers af te nemen, in plaats van te investeren in een fysiek serverpark. Dat zorgt ervoor dat de uitgaven in het hele segment van datacentersystemen naar beneden worden getrokken. Daarnaast wordt er ook  minder uitgegeven aan communicatiediensten, waardoor daar zelfs een daling van 0,3 procent wordt aangekondigd. In 2018 wordt dan weer verwacht dat het segment zich zal herstellen met een groei van 1,3 procent.
[related_article id=”167846″] Zakelijke software blijft het tot slot goed doen. Als een van de snelste groeiers in de hele IT-markt kan het segment opnieuw rekenen op een toename van meer dan 5 procent, wat volgens Gartner te danken is aan de beweging naar virtualisatie van servers, opslagruimte en andere componenten. Ook aan ‘devices’ – zoals pc’s, smartphones, printers – wordt meer gespendeerd: waar het segment vorig jaar nog kampte met een afname van 2,6 procent, wordt nu een groei beloofd van 1,7 procent.
 
Ten slotte voorspelt Gartner dat de IT-markt heropleeft in 2018. Dan zouden uitgaven stijgen met 2,9 procent tot een totaal van 3,34 biljoen euro – indien ook die verwachtingen niet worden bijgesteld.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/170070/2017-keerpunt-adoptie-van-mobiele-oplossingen-zegt-idc/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business