Via het Windows Insider-programma voor Bedrijven kunnen IT-professionals zich vanaf nu inschrijven om bètaversies van Windows 10 te testen en feedback te geven bij problemen.

Advertentie

 
Vorige week werd Windows Insider voor Bedrijven officieel voor geopend verklaard. Het Insider-programma laat toe om vernieuwde Windows-versies te gebruiken die nog niet breed uitgerold worden. Gebruikers die zich registreren als Insider moeten dan ook rekening houden met mogelijke bugs en andere fouten die nog niet zijn weggewerkt.
 
Anderzijds wordt het met het Insider-programma voor Bedrijven mogelijk om als eerste op de hoogte te zijn van veranderingen, en zich ook voor te bereiden op de bedrijfswijde uitrol. Bijvoorbeeld kunnen nieuwe Windows-versies onderworpen worden aan een eerste testrit bij een kleine groep van gebruikers, vooraleer de vernieuwingen in het hele bedrijf van kracht worden. Microsoft raadt daarom aan dat bedrijven tenminste enkele pc’s registreren in het programma en feedback te geven over mogelijke problemen die ze ondervinden.

Meer ondersteuning

Windows Insider was eerder al beschikbaar voor elke gebruiker, maar er werd geen onderscheid gemaakt tussen bedrijven en particulieren. Met het zakelijke programma zegt Microsoft rekening te houden met de noden van organisaties. Zo belooft de techreus dat de feedback die wordt ingediend voorrang krijgt en worden kritieke problemen snel opgelost “om de behoeften van uw organisatie sneller en beter te ondersteunen”.
 
Voor de rest zijn er weinig verschillen tussen beide Windows Insider-programma’s. Ook organisaties in het programma kunnen kiezen tussen drie verschillende niveaus of ‘flight rings’ die de previews elk op een ander tempo beschikbaar maken. Zo is de ‘Fast Ring’ voor de gebruikers die de vernieuwingen zo snel mogelijk willen testen – met meer risico op bugs – en ondergingen previews in de ‘Slow Ring’ al de nodige verbeteringen waardoor ze later worden uitgerold. Gebruikers in de ‘Release Preview’-ring kunnen ten slotte rekenen op de meest complete en stabiele ‘builds’, net voor ze voor het brede publiek beschikbaar worden gemaakt.
 
Bedrijven die zich willen inschrijven, kunnen dat doen met hun Azure Active Directory-gegevens.

Advertentie