De online winkel wil een alternatief voor Microsoft Office aanbieden voor bedrijven.

Advertentie

 
Amerikaans e-commercebedrijf Amazon wil aan zijn klanten een eigen kantoorpakket aanbieden. Zo biedt het een alternatief aan voor Microsoft Office, dat momenteel de markt domineert. In tegenstelling tot Microsoft wil Amazon zich richten op bedrijven in plaats van op de consument.
 
De digitale winkel zal eerst de functies van zijn digitale kalender WorkMail en bestandsopslagsoftware WorkDocs uitbreiden. Daarna heeft het plannen om een heleboel extra tools aan te bieden, zoals een tekstverwerker en een spreadsheet-app, naar het voorbeeld van Word en Excel. Op termijn wil Amazon hiermee een volledig kantoorsoftwarepakket aanbieden, inclusief een programma dat videoconferenties mogelijk maakt. Een zakelijke variant op Skype dus.

Negatief imago

Amazon legt zich hiermee een grote uitdaging op. Microsoft en Google (en in mindere mate het gratis OpenOffice) beheersen immers de markt. Zo heeft Microsoft momenteel 23,1 miljoen abonnees op Office 365. Amazon zal dus met een sterk alternatief moeten aankomen dat duidelijk verschilt van andere kantoorsoftwarepakketten. Bovendien krijgen ze vaak het verwijt dat ze traag updates doorvoeren voor hun software. Het succes van Amazons office suite zal dus sterk afhangen van hoe en wanneer het zijn plannen wil uitvoeren.
 
De digitale winkel wil alvast volop inzetten op zijn AppStream-dienst. Hiermee is het mogelijk om Windows-applicaties te streamen vanuit de cloud naar mobiele toestellen. De suite van Amazon zal dus zeker beschikbaar zijn op tablet en smartphones, net zoals het Office-pakket van Microsoft.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here