Nieuws

ECI neemt nieuwe start als online boekenwinkel Bookspot

Boekenhandelaar ECI gaat door onder een nieuwe naam: Bookspot. De focus op de online website moet het bedrijf terug doen groeien in Nederland en Vlaanderen.

Met een hernieuwde focus op het online luik hoopt Bookspot zijn aandeel in de boekenverkoop in Nederland en België terug aan te trekken.Met het achterlaten van zijn oude naam – ECI – hoopt het bedrijf een tweede adem te vinden.

ECI was bijna 50 jaar actief in de boekhandel en legde zich toe op abonnementsmodel waarbij leden met korting boeken konden kopen zolang ze een minimaal aantal per jaar bestelden. In 2014 ging het bedrijf echter failliet, onder andere door de verhoogde concurrentie vanuit webshops. Het Nederlandse bedrijf Novamedia nam ECI over. De financiële perikelen kostten de boekenclub de helft van zijn leden. Daar schieten er nu nog zo’n 100.000 van over.

Bookspot vertrekt vanuit die basis om terug aan een sterk boekenmerk te werken. Het wil zijn online webshop als pure boekenwinkel positioneren tegenover ‘warenhuis’ bol.com. Onder andere door met eigen blogs, advies en reviews te werken wil Bookspot het verschil maken. Ook het aanbod zal uitgebreid worden van 730.000 titels naar 2 miljoen, en op termijn zullen ook Engelstalige boeken in de catalogus worden opgenomen. Opvallend: Bookspot stelt het papieren boek nog altijd voorop. Daar zouden lezers nog altijd de voorkeur aangeven volgens CEO Boudewijn Poelmann. De ambitie van het bedrijf is om naar 300.000 klanten te gaan in Nederland en Vlaanderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business