In een blogbericht vertelt een Google-werknemer hoe een ontwikkelaar het best zijn smartphones aanpast aan de nieuwe beeldschermverhouding.

Advertentie

 
Google plaatste een blogbericht waarin het appontwikkelaars oproept om hun apps aan te passen aan de nieuwe beeldschermverhoudingen. Langwerpige schermen lijken immers de nieuwe trend te zijn bij recente Android-vlaggenschippen, zoals de Samsung Galaxy S8, S8 Plus en de G6 van LG. De ontwikkelaars experimenteren respectievelijk met een 18,5:9 en 18:9 aspect ratio.
 
“Vele ontwikkelaars experimenteren met deze nieuwe formaten”, aldus Neto Marin van Google. “We raden aan om jullie apps aan te passen. Het is best simpel en de resultaten zullen het zeker waard zijn. Op een groter scherm is het mogelijk om meer te tonen en dus een nieuwe, zinderende ervaring aan te reiken aan de gebruikers.” Daarop geeft hij in de blogpost enkele tips aan ontwikkelaars hoe je makkelijk de afmetingen van een app aanpast.
 
De vraag is of dit een tijdelijke trend is of dat er in de toekomst meer toestellen deze ratio zullen gebruiken. De langwerpige verhouding is alvast een goede oplossing voor grotere schermen zonder ze nog breder te maken. Want nu passen de smartphones al moeilijk in de broekzak…

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here