Nieuws

Plant Oracle om Accenture te kopen?

Oracle onderzoekt of het de multinational Accenture op de kop kan tikken. Indien de deal doorgaat, zou het Oracle's duurste aanwinst ooit zijn.

 
Volgens The Register zou Oracle specialisten hebben ingehuurd om een potentiële overname van Accenture te bestuderen. De IT-dienstverlener behoort tot de Fortune Global 500, is in meer dan 120 landen wereldwijd actief en kon in 2016 een omzet 32,9 miljard dollar binnenrijven. Indien Oracle daadwerkelijk overweegt om de multinational te kopen, zou dat voor hen de duurste acquisitie ooit betekenen.
 
De totale waarde van Accenture wordt immers geraamd op zo’n 78 miljard dollar: een veelvoud van wat Oracle tot nu toe heeft uitgegeven aan overnames. Zo betaalde het in 2010 zo’n 7 miljard voor Sun Microsystems en legde het vorig jaar 9,3 miljard op tafel voor Netsuite. De prijzigste overname was die van PeopleSoft, waarvoor Oracle ruim 10 miljard overhad.
 
Naast een financiële aderlating zou een overname bovendien gevolgen kunnen hebben voor Accenture-klanten. Het consultancy-bedrijf heeft lopende partnerships met Oracle-concurrenten als IBM, SAP en Salesforce: relaties die wellicht niet stand kunnen houden indien Oracle zich mengt.
 
Voorlopig blijft het plan echter louter theorie. Anonieme bronnen melden aan The Register dat het hele project zich in een wel heel prille fase bevindt, hoewel er “serieuze partijen rond de tafel zitten”. “Als het kopen van Accenture een 100 meter-race is, zit Oracle op dit moment op 10 of 15 meter,” verduidelijkte een van de informanten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business