Nieuws

Samsung gaat refurbished Note 7’s verkopen

Samsung heeft meer dan drie miljoen Note 7’s terug moeten roepen omwille van ontploffingsgevaar. Nu wil het bedrijf refurbished versies van de smartphone verkopen.

Er werd al eerder gefluisterd dat Samsung zijn gigantische voorraad van Note 7’s zou proberen te doen slinken door refurbished versies van de toestellen te kopen. Samsung haalde alle Galaxy Note 7’s uit de rekken nadat bleek dat de toestellen spontaan konden ontploffen. Meer dan drie miljoen verkochte toestellen werden teruggeroepen en Samsung staakte de productie van nieuwe Note 7’s. Uit onderzoek bleek dat slechte batterijen aan de basis van de problemen lagen.

Samsung heeft ondertussen de geruchten bevestigd. “Met betrekking tot de Galaxy Note 7 als refurbished toestel, de beschikbaarheid is afhankelijk van overleg met overheidsinstanties en telecomproviders. Ook de lokale vraag wordt mee in rekening gebracht,” zegt Samsung in een statement aan Reuters. Het bedrijf voegt hier aan toe dat het de markten en lanceringsdata van de Note 7 overeenkomstig zal kiezen.

Milieu

[related_article id=”211521″]

Behalve de Note 7’s als refurbished toestellen verkopen, zal Samsung eveneens onderdelen van de smartphones herbruiken. De chips en cameramodules zullen gebruikt worden voor andere toestellen en zeldzame metalen, zoals koper, goud, nikkel en zilver zullen gerecupereerd worden. Op deze manier ontloopt het bedrijf hoge boetes voor milieuverontreiniging en kan het een deel van zijn inkomstenverlies recupereren.

Greenpeace is alvast te spreken over de aanpak van Samsung. De organisatie sprak eerder al zijn bezorgdheid uit over de ecologische impact die de afvalberg van Note 7’s zou kunnen hebben. Wereldwijd werden petities getekend en demonstraties gehouden om ervoor te zorgen dat Samsung op een verantwoorde manier met de meer dan drie miljoen smartphones zou omgaan. Greenpeace zegt een gedetailleerde tijdslijn van Samsung te willen krijgen en hoopt dat andere smartphonefabrikanten eveneens hun recyclagemethodes voor oude toestellen zullen verbeteren.

Galaxy S8

Toch is niet iedereen overtuigd van de aanpak van Samsung. Er wordt immers verwacht dat de Galaxy S8 midden april zal worden gelanceerd. Door rond dezelfde tijd refurbished Note 7’s aan te bieden, beconcurreert Samsung met andere woorden zichzelf. Bovendien zal de Note 7 in zijn refurbished versie goedkoper zijn dan zijn initiële prijs van 849 euro. De goedkoopste Samsung Galaxy S8 kost 799 euro, waardoor de refurbished Note 7 goedkoper zal zijn dan het nieuwste vlaggenschip van Samsung.

Hier staat wel tegenover dat Samsung niet in alle landen de refurbished Note 7’s zal aanbieden. In zijn statement geeft het Koreaanse bedrijf niet prijs waar de toestellen beschikbaar zullen zijn, maar we verwachten dat de smartphones eerder in opkomende markten beschikbaar zullen zijn. Hier kopen veel mensen budgettoestellen, waardoor ze sneller geneigd zullen zijn een goedkopere versie van de Note 7 aan te schaffen, ongeacht zijn reputatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business