Van de werknemers die er geen graten inzien om hun zakelijke inloggegevens te verpatsen, zou maar liefst 40 procent overstag gaan voor minder dan 200 pond.

De sms ondergaat een facelift: met de komst van RCS wordt het sturen van berichtjes gemoderniseerd. Dat opent nieuwe mogelijkheden voor bedrijven.


Telecombedrijven staan klaar om de klassieke sms in te ruilen voor een nieuwer model: RCS of Rich Communication Services. Smartphonemaker Google is de belangrijkste aanjager van die ontwikkeling, en heeft ondertussen enkele grote spelers weten te overtuigen. De GSMA, de internationale belangenorganisatie van mobiele providers, schaart zich officieel achter de adaptie van RCS. De berichten-standaard moet vooral bedrijven nieuwe tools in handen geven om met klanten te communiceren.

Modernisering

RCS moderniseert het sturen van berichtjes en kijkt daarbij sterk naar chatapplicaties. Het nieuwe platform vereenvoudigt opties als groepsgesprekken en het delen van afbeeldingen, twee vaste waarden in chatprogramma’s. Ook de integratie van speciale knoppen en ondersteuning voor diensten wordt mogelijk, zodat je bijvoorbeeld vanuit je berichten-app de levering van je pakketje kan volgen of een geboekte vlucht rechtstreeks kan inplannen in je agenda. Om dit soort integraties mogelijk te maken heeft Google al enkele partners weten te strikken, voornamelijk internationale bedrijven zoals DHL, booking.com en Subway.

Google wil op termijn zijn RCS-platform, dat de naam Android Messages heeft gekregen, standaard inbouwen op Android. Het heeft al zo’n 40 telecombedrijven en smartphone-fabrikanten weten te overtuigen om de dienst aan te bieden. Het bedrijf is van plan om tijdens het Mobile World Congress dit weekend een officiële demonstratie te geven van wat RCS in zijn mars heeft.


Over de uitrol van RCS blijft Google op de vlakte. Het stelt dat het RCS “in de komende maanden” naar meer bedrijven in meer regio’s wil brengen. De sms mocht onlangs nog kaarsjes uitblazen, om zijn 25-jarig jubileum te vieren.

Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.

2 REACTIES

  1. Vraag me af wanneer Orange belgie dit gaat implementeren . Android zou dankzij RCS een waardig alternatief kunnen krijgen voor i message. Android berichten heeft alvast een update met RCS mogelijkheid gekregen. Nu alleen de netwerken nog meekrijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here