Oracle’s CEO Larry Ellison neemt geen blad voor de mond wanneer hij de Oracle-diensten vergelijkt met die van zijn concurrenten.

Advertentie

 
Het is niet de eerste keer dat Oracle uithaalt naar Amazon Web Services met nogal extravagante statements. In september beweerde CEO Larry Ellison nog dat de leiderspositie van AWS “voorbij” was, hoewel marktcijfers al lang aan dat AWS met een voorsprong de voorlopige aanvoerder in de cloud blijft. De cijfers schijnen Ellison echter niet te ontmoedigen, aangezien hij de concurrentie, met naam en toenaam, deze week opnieuw de grond in boort.
 
Ditmaal laat Ellison zich kritisch uit over Amazon in een ingeblikte quote bij de kwartaalcijfers die het bedrijf deze week bekendmaakte. “Onze nieuwe Gen2 IaaS is zowel sneller als goedkoper dan Amazon Web Services,” schrijft hij. “En nu kunnen onze grootste klanten hun grootste en meest veeleisende Oracle-database workloads in de Oracle Cloud draaien – iets dat absoluut onmogelijk is om in de Amazon Cloud te doen.”
[related_article id=”169530”]
Hij vergelijkt de prestaties van Oracle daarnaast ook met die van Salesforce op het gebied van SaaS en PaaS: “Over het voorbije jaar verkochten we meer nieuwe SaaS en PaaS dan Salesforce.com, en we groeien meer dan drie keer sneller. Als deze trends zich voorzetten […] is het maar een kwestie van tijd voor we Salesforce.com inhalen en voorbijsteken in totale cloudomzet.”
 
De buitensporige uitlatingen kunnen het best met een korrel zout worden genomen. Oracle laat in de kwartaalresultaten weten dat de totale cloudopbrengsten van het laatste kwartaal 1,2 miljard dollar bedragen, met een groei van 62 procent. Dat is nog een eind weg van de bijna 3,6 miljard (+47%) die AWS in dat kwartaal binnen zag stromen, en iets meer dan de helft van Salesforce’s omzet van 2,29 miljard dollar (+27%).

Advertentie