Ikea begint in België met de thuislevering van pakjes. Daarvoor plant het nachtwerk in te voeren, zodat pakjes op tijd kunnen vertrekken vanuit het magazijn of de winkels.

Advertentie

Binnenkort kan je bij Ikea online meubels bestellen en die ook thuis toegestuurd krijgen. De meubelketen heeft al langer een webshop, maar tot nu toe was het enkel mogelijk om bestellingen af te halen. Met de aanvulling wil Ikea ook in België het online marktaandeel opkrikken.

Nachtwerk

Om de thuislevering mogelijk te maken, wordt gekeken naar een nachtwerk-regeling. Ikea kon al een principeakkoord aangaan met de vakbonden, hoewel er officieel nog niets is getekend, laat een Ikea-woordvoerder weten aan De Tijd. De plannen zijn echter concreet.

In de toekomst zullen werknemers van het magazijn in Limburg tot middernacht kunnen werken. Dat moet ervoor zorgen dat pakjes snel de deur uit kunnen. Nu werkt het personeel tot 20 uur op weekdagen, en tot 22 uur op vrijdag. De arbeiders zullen binnenkort zelf mogen kiezen of ze later werken: dat levert hen een loonbonus op.

Vanuit het magazijn zullen vooral grote meubelen vertrekken. Accessoires, zoals textiel of keukengerei, worden verstuurd vanuit de acht Belgische Ikea-winkels, en kleinere meubels worden overgebracht van Duitse magazijnen.

Ikea is de derde handelszaak in België dat een beroep doet op de nieuwe wet omtrent nachtwerk in e-commerce, na Torfs en Vanden Borre. Die wet werd vorig jaar nog versoepeld om de Belgische online sector een duwtje in de rug te geven, maar kon tot nu toe weinig bedrijven verleiden.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here