Microsoft Teams ontpopt zich volgende week tot een volwaardig, publiek beschikbaar chatplatform, waarbij ook nieuwe functies worden voorgesteld.

Microsofts alternatief voor Slack krijgt een eigen app store en breidt de capaciteiten van het programma verder uit.

Advertentie

 

Microsoft rolt een belangrijke update uit voor Teams. Teams is Microsofts antwoord op Slack en de officiële opvolger van Skype for Business, dat over onbepaalde tijd met pensioen wordt gestuurd. Het programma krijgt een eigen app store en zal met meer programma’s kunnen samenwerken.

[related_article id=”173877″]

De nieuwe app store leidt gebruikers naar een interface waar alle apps verzameld staan waar Teams mee kan samenwerken. Gebruikers zullen de app store kunnen doorzoeken op basis van namen, werkcategorieën zoals analytics of types van apps. De update introduceert ook een nieuw ‘persoonlijke ruimte’ waarop onder andere de taken verzameld zijn die je via Teams kreeg toegewezen, en die ook informatie toont over de apps die je recent gebruikte.

 

Apenstaart en slash

 

Verder voorziet Microsoft ook meer functies die je vanuit het commandoveld bovenaan het programma kan uitvoeren. Je kan dankzij de update rechtstreeks commando’s uitvoeren voor apps. Zo kan je bijvoorbeeld rechtstreeks afbeeldingen opzoeken op de Adobe Creative Cloud. Microsoft stelt dat het geleidelijk aan nieuwe commando’s zal toevoegen aan Teams. De beschikbare commandolijst openen doe je door een @ te typen in het commandoveld. Commando’s die je uitvoert in Teams zal je eenvoudig kunnen invoegen in een chat-gesprek.

 

Naast de @-opties introduceert Microsoft ook slash-commando’s: snelle acties die je kan uitvoeren door in het commandoveld met ‘/’ te werken. Opnieuw kan je hier een lijst van beschikbare commando’s opvragen door simpelweg / in te tikken.

 

Microsoft vestigt ook de aandacht op ‘Who’, een nieuwe app voor Teams die in de persoonlijk ruimte te vinden is. De tool wordt ondersteund door Microsoft Graph en laat toe om personen binnen je bedrijf op te zoeken via naam of onderwerp. Microsoft is momenteel bezig met de uitrol van de update. Gebruikers mogen deze in de loop van de komende weken verwachten.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here