outlook

Na Amazon kampt ook Microsoft met een wereldwijde storing. Talloze gebruikers over de hele wereld slagen er niet in om in te loggen in Microsoft-diensten als Outlook en Xbox Live.

 
Als je er vandaag niet in slaagt om in te loggen op je Outlook-account, ben je alvast niet alleen. Gebruikers wereldwijd rapporteren dat ze niet of slechts na lang proberen toegang krijgen tot hun accounts. Onder andere Outlook en Xbox Live ondervinden hinder van de storing, terwijl verschillende gebruikers ook problemen melden met andere Microsoft-diensten als Skype en OneDrive.
 
Wanneer gebruikers proberen in te loggen, krijgen ze een foutmelding waarin wordt uitgelegd dat het account niet bestaat, of dat er iets misgelopen is met de server. Het is niet bekend wat het probleem veroorzaakt, maar dat er een storing is, wordt bevestigd op de service-pagina van Office 365. “We onderzoeken een issue waarbij sommige gebruikers geen toegang krijgen tot Outlook.com-diensten of features. We zullen spoedig een update voorzien,” wordt gemeld in een statusupdate.
 

 
De storing zou begonnen zijn rond twaalf uur ’s middags, maar voorlopig geeft Microsoft niets vrij over de oorzaak. Inmiddels zijn het aantal klachten iet of wat afgenomen, en geven sommige gebruikers aan dat het probleem opgelost lijkt te zijn. Een recent kaartje van het onafhankelijke Down Detector laat zien dat de problemen zich vooral situeren in Europa en de VS.
 

Bron: Down Detector

Microsofts panne komt slechts enkele dagen na de grootschalige storing van een Amazons S3-dienst, waarbij websites zoals Slack, Quora en Trello urenlang onbeschikbaar waren.