Het moederbedrijf van Fnac opent de aanval tegen kleppers als Amazon, bol.com en Coolblue. Een Belgisch magazijn moet daarbij helpen.

Advertentie

Webwinkels in België krijgen het hard te verduren onder het gewicht van grootmachten als bol.com, Coolblue en Amazon. Om tegenwicht te bieden, zint Fnac Darty op een nieuw warenhuis in ons land. Zo moeten de online bestellingen van dochterbedrijven Fnac even snel aan huis worden bezorgd als die van pakweg bol.com, zo meldt De Tijd.

De keuze viel op een magazijn in Willebroek. Het warenhuis heeft een oppervlakte van 14.000 vierkante meter, en zal gebruikt worden om Fnac-producten te stockeren. Tot op heden wordt een groot deel van de voorraad nog bewaard in het thuisland Frankrijk. Er is wel een Belgisch magazijn in Sint-Pieters-Leeuw, maar dat bleek ontoereikend om snelle levertijden te garanderen. Op termijn moeten beide warenhuizen elkaar aanvullen, waarbij grote artikels terechtkomen in Willebroek en kleinere producten worden gestockeerd in Sint-Pieters-Leeuw.

Met een bijkomend Belgisch magazijn hoopt Fnac Darty Belgische klanten sneller te kunnen bedienen. Nu duurt het twee tot drie dagen voor een online bestelling in de Fnac-webshop zijn bestemming bereikt. Een nieuw warenhuis zou ervoor kunnen zorgen dat een grotere voorraad ter beschikking is, waardoor producten sneller kunnen vertrekken. Zo hoopt Fnac Darty ook weerwind te bieden aan e-commercespelers als Amazon, bol.com en Coolblue – de drie grootste webshops in België volgens de Twinkle100: een snellere thuislevering moet klanten verleiden om voor Fnac en de andere multimediadochter, Vanden Borre, te kiezen. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat Vanden Borre een merk is dat de Belgen vertrouwen,’ verklaarde CEO Christian Muller in De Tijd. ‘Ook Fnac heeft een trouwe aanhang. Beide merken hebben het potentieel om te groeien.’

De keuze voor een Belgisch magazijn is opvallend. Eerder deze maand werd nog gewaarschuwd dat er in ons land nauwelijks nog magazijnen werden gezet; grote partijen zien meer potentieel in buurlanden zoals Nederland of Duitsland.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here