Nieuws

LG toont robot die je helpt bij het boodschappen doen

LG demonstreert drie nieuwe dienstrobots onder het merk CLOi. Eentje daarvan is specifiek ontwikkeld om je te assisteren in de supermarkt.

LG breidt zijn robot-portfolio uit met drie nieuwe modellen, waaronder een machine die gebouwd is voor supermarkten. De Shopping Cart Robot helpt je onder andere bij het vervoeren van je boodschappen. LG richt zich met de machine op de premium supermarkt.

CLOi

De nieuwe robots zullen onder het LG CLOi-merk in de markt worden gezet. CLOi groepeert verschillende LG-toestellen met artificiële intelligentie aan boord en is erop gericht “om met behulp van AI emotionele interactie en innovatief gemak te kunnen brengen in het leven van de consument”.

De Shopping Cart Robot kan niet alleen helpen met het dragen van boodschappen, het toestel is ook uitgerust met software die kan assisteren. Zo heeft de robot een barcodescanner aan boord om producten te identificeren en er meer informatie over te tonen via een display. Daarnaast kan de robot bijhouden wat in je mandje ligt en hoeveel het samen kost. Ook kan de machine je de weg wijzen door de supermarkt als je op zoek bent naar een bepaald product.

Hotelbediendes

Naast de supermarkt-robot lanceert LG ook de Serving Robot en de Porter Robot, machines die respectievelijk de taak van een ober en een piccolo overnemen. De serving robot heeft een ingebouwd dienblad om drankjes te serveren, de Porter Robot kan bagage vervoeren. LG denkt dat beiden een aanwinst zouden kunnen zijn voor hotels.

Wanneer de robots beschikbaar zullen zijn voor verkoop is niet bekend. LG zal de vaardigheden van de machines demonstreren tijdens electronicabeurs CES, dat volgende week plaatsvindt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business