Copaco laat weten dat het het Zaventemse Thinfactory overneemt om de Belgische markt beter te bedienen. Zo kunnen data van Belgische klanten voortaan ook in eigen land worden bewaard.

Advertentie

 
Thinfactory, opgericht in 2011, biedt cloudoplossingen aan zoals hosting en -orchestration, en kan rekenen op een netwerk van 150 partners om de diensten aan de man te brengen. Het lijkt erop dat Thinfactory onder de vleugels van Copaco die diensten blijft verdelen, volgens een statement van Geert Hauwaerts, MD bij Thinfactory. “Door de overname kunnen wij onze partners nog beter bedienen met een uitgebreid cloudservicesaanbod en met de middelen om onze partners optimaal te ondersteunen en te ontzorgen,” zei Hauwaerts in het persbericht.
[related_article id=”169252″]
De overname zorgt ervoor dat Copaco de controle krijgt over “een infrastructuur in drie Belgische datacenters”, naast de bestaande infrastructuur in een handvol Nederlandse datacenters. Met die infrastructuur krijgt Copaco vaste voet aan Belgische grond, aldus CEO Iwan Kuijpers.
Voorheen bediende Copaco de Belgische markt vanuit een kantoor in Aalst, en werd de data van Belgische klanten opgeslagen in één van hun Nederlandse datacenters. Door de overname van de infrastructuur in drie inheemse datacenters kunnen Belgische data binnenkort ook in eigen land worden opgeslagen, wat in het licht van de aanstormende privacywetgeving voor velen een pluspunt kan zijn.

Advertentie