Met deze website wordt het zoeken naar de meest voordelige opslagdienst in de cloud heel wat eenvoudiger.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Het is niet eenvoudig om prijzen van verschillende cloudproviders als Amazon, Microsoft en Google te vergelijken. Elke provider hanteert een uniek, complex systeem van zakelijke abonnementsformules, waardoor een rechtstreekse vergelijking van alle diensten haast onmogelijk wordt. Dat vonden ook de makers van CostStorage.com, een tool waarmee je de prijzen van cloudopslag bij bekende providers kunt vergelijken.

Aan de hand van enkele criteria toont StorageCost je welke providers de goedkoopste formule aanbieden.

 
“De AWS-rekenmachines waren niet zo makkelijk om te gebruiken als we zouden willen, dus bouwden we een rekenmachine dat ons zou helpen om de prijzen te vergelijken van verschillende AWS-diensten en concurrenten zoals Google, Microsoft Azure, Backblaze en meer,” staat op de website te lezen.

Europese regio’s

De bedrieglijk eenvoudige tool vraagt om enkele parameters en toont je dan een overzicht van de kosten van relevante cloudopslag-formules bij verschillende providers. Je kan bijvoorbeeld kiezen hoeveel GB’s opslagruimte je zoekt, de regio waar je je data opslaat, hoeveel lees- en schrijfverzoeken je nodig hebt en welke providers je wilt vergelijken. In de lijst met resultaten verschijnen daarna de formules die voldoen aan je criteria, geordend op prijs. Sinds vandaag is het bovendien mogelijk om niet alleen de prijzen in Amerikaanse, maar ook Europese cloudregio’s te vergelijken, laat medeoprichter Avi Wilensky aan Smart Business weten.
 
Wilensky is thuis in de markt van prijsvergelijkers. Eerder had de Amerikaan succes met Up Hail, een prijsvergelijker de tarieven van lokale taxifirma’s en alternatieven zoals Uber vergelijkt aan de hand van je persoonlijke route.