Nieuws

Zara test zelflerende pakjesautomaat

Een slimme pakjesautomaat geeft Zara-klanten de kans om hun pakjes snel op te pikken met enkel hun smartphone.

De Spaanse moderetailer zette even geleden een pakjesmachine in één van de filialen in het thuisland. De automaat moet ervoor zorgen dat klanten hun online bestelling razendsnel kunnen oppikken in de winkel.

Slimme machine

De zogenoemde CleverFlex kan tot 2.000 pakjes tegelijkertijd bewaren. Die pakjes kunnen door de koerier zelf in de automaat worden gedropt, waarna de machine ze intern stockeert. Bijzonder is dat de automaat daarvoor machinelearning gebruikt: op basis van eerdere data worden pakjes optimaal verspreid binnenin de automaat, zodat ze snel terug kunnen worden opgehoest. Bijvoorbeeld kan de CleverFlex pieken in het aantal ophalingen registreren en op basis daarvan de meest dringende pakjes op het juiste moment rond het ophaalluik positioneren. Zo krijgen klanten pakjes in maximaal enkele seconden, de machine vol zit.

Onopvallend

De pakjesmachine is een creatie van Estlandse fabrikant Cleveron, die ook instond voor de gigantische ophaaltorens die in Walmart worden gebruikt. Niet dat de machines in de verste verte op elkaar lijken: in tegenstelling tot de grote, oranje gevaartes, kan Zara’s machine onopvallend worden weggewerkt in een muur of façade.

Voorlopig blijft de pakjesautomaat beperkt tot één Zara-winkel, maar moederbedrijf Inditex zou al in gesprek zijn met de fabrikant om de automaat breder uit te rollen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business