Orange en Ingenico Payment Services introduceren een betaaloplossing die toelaat overal en altijd betalingen te incasseren. Het enige wat je nodig hebt is de kaartlezer, een smartphone en een internetverbinding.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Orange Pro Payment’, zoals het geheel wordt genoemd, werkt met een kleine kaartlezer en een mobiele app. Om een betaling te ontvangen volstaat het om de kaartlezer te verbinden met een smartphone of tablet via een bluetooth-connectie. De klant kan daarna zijn betaalkaart ingeven in de kaartlezer en de pincode intoetsen, waarna de betaling wordt onmiddellijk verwerkt. Zowel kredietkaarten zoals Visa en Mastercard, als betaalkaarten met Maestro-functie worden geaccepteerd.

Zo’n mobiele betaaloplossing is vooral handig voor handelaars en dienstverleners die vaak onderweg zijn, zoals foodtrucks of marktkramers, maar de oplossing kan bijvoorbeeld ook dienen op beurzen of tijdens leveringen, zegt Werner De Laet, Chief Innovation Office bij Orange. Orange Pro Payment zou daarnaast een stuk goedkoper zijn dan een conventionele, mobiele betaalterminal. Voor de dienst ben je zo’n 9,95 euro per maand kwijt – plus transactiekosten per betaling – terwijl je voor de kaartlezer eenmalig 119 euro neertelt.
 
Ten slotte kan de dienst ook gekoppeld worden aan andere functies, laat Anouk Arendt, Country Manager Benelux bij Ingenico Payment Services, weten: “Pro Payment is een oplossing die veilig betalen combineert met extra functies zoals rapporten en analyses, productcatalogi, personalisering en andere functies die het leven van een professional makkelijker maken door betalingen meteen te accepteren met behulp van een innovatieve technologie en de betrouwbare connectiviteit van slimme apparaten.”