Microsoft lanceert een nieuwe Windows 10-preview. In de versie van het OS zitten nieuwe functies, zoals picture-in-picture en Dynamic Lock.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Microsoft heeft een nieuwe preview van Windows 10 losgelaten op zijn insiders. De nieuwe versie van het besturingssysteem bevat nieuwe functies, zoals picture-in-picture, en lost verschillende problemen op, waaronder de screenshotfunctie die niet altijd werkte. Windows Insiders die in de ‘Fast ring’ zitten, kunnen de update naar build 15031 vanaf nu ontvangen.

Picture-in-picture

Zoals eerder aangehaald, is één van de nieuwe functies een picture-in-picture-modus. Hierbij kan je ervoor kiezen om een tweede venster bovenop een applicatie te tonen. Dit komt bijvoorbeeld van pas wanneer je aan het werken bent in Word en ondertussen een chatgesprek in de gaten wilt houden. Volgens Microsoft werken de compacte vensters net hetzelfde als normale vensters, waardoor ontwikkelaars hun applicaties erg eenvoudig kunnen aanpassen aan de nieuwe functie. Microsofts Movies & TV-app en de Skype Preview-app zullen binnenkort picture-in-picture ondersteunen.
 
Picture-in-picture is een functie die lang verwacht is door Windows-gebruikers. Google rolde de functionaliteit immers uit tezamen met Android Nougat en ook Apple-klanten kunnen al enige tijd van picture-in-picture genieten. Vorig jaar lanceerde Apple macOS Sierra met de functie geïntegreerd.

Dynamic Lock

Een tweede nieuwe functie die wordt uitgerold door Microsoft is Dynamic Lock. De komst van deze functie is niet geheel onverwacht. Enkele opmerkzame insiders merkten immers op dat in preview 15002 een functie was bijgekomen waarbij je Windows toestemming kon geven om te detecteren wanneer je weg bent om je pc automatisch te vergrendelen. Toen werd er gefluisterd dat het om een tegenhanger zou gaan van Windows Hello en er wederom gebruik gemaakt zou worden van een gespecialiseerde camera om te detecteren wanneer je wegstapt van je computer.
 
Uit het persbericht van Microsoft blijkt dat Dynamic Lock anders zal werken dan men in eerste instantie had verwacht. Je zal namelijk je smartphone via bluetooth aan je pc kunnen verbinden. Wanneer de bluetooth-verbinding wegvalt doordat je weg bent gegaan, zal Windows 10 je computer na 30 seconden blokkeren. Je kan de nieuwe functie terugvinden in de instellingen bij de aanmeldingsopties in het menu accounts.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here