Delhaize maakt in België te weinig snelheid wanneer het aankomt op innoveren. Dat zegt Ahold-Delhaize-baas Dick Boer.

Advertentie

In een interview met NRC liet Boer zich ontvallen dat de Belgische supermarktketen niet snel genoeg met vernieuwingen afkomt. Belgisch directeur Wouter Kolk laat potentieel onbenut, klinkt het.

‘Ik denk dat we in België […] nog te weinig de snelheid van innovatie hebben,’ vertelde Boer. ‘Wouter Kolk kan met zijn team de innovatiekracht vergroten.’ Hij verwijst naar het belang van de samenwerking met toeleveranciers. De ideeën van zulke leveranciers zouden sneller ‘op het schap’ moeten verschijnen, aldus Boer.

Dat in tegenstelling met de evolutie die Albert Heijn in Nederland doormaakte. Eerder in het interview zegt Boer nog dat de Nederlandse keten het wel goed doet. ‘We zien gewoon dat de winkels innovatief zijn. Dat zijn dingen die belangrijk zijn voor een supermarkt tegenwoordig. We moeten jullie blijven verrassen, elke dag weer.’

‘Sentimentele kant’

De fusie tussen Ahold en Delhaize werd een feit in 2015. Sinds de daaruit volgende veranderingen heerst er onzekerheid bij de Belgische tak: sommigen vrezen dat de Nederlandse helft dreigt om de Belgische op te slokken. Steeds meer beslissingen in Delhaize worden aangestuurd vanuit de Nederlandse branche of door iemand met een Albert Heijn-achtergrond.

Daarop reageert Boer: ‘De fusie heeft natuurlijk een sentimentele kant. Maar zowel de raad van commissarissen als de raad van bestuur hebben altijd gezegd: de fusie is groter dan Nederland en België.’


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here