Google Chromebooks die in 2017 of later uit worden gebracht, zullen Android-apps ondersteunen. De feature werd al in mei 2016 aangekondigd, en wordt nu in praktijk gebracht.

 
Tot nu toe waren het enkel de Asus Chromebook Flip, de Acer Chromebook R11 en de Google Chromebook Pixel uit 2015 die terecht konden in de Play Store, maar die lijst is sinds kort sterk uitgebreid, meldt Android Police. Meer dan vijftig bestaande Chromebooks ondersteunen vanaf nu Android-applicaties; andere modellen worden onderzocht of zij in aanmerking komen om Android-apps te draaien. “Hoewel we Android-apps niet naar elke Chromebook ooit gemaakt kunnen brengen, blijven we toestellen evalueren gebaseerd op een reeks factoren zoals processortype, GPU en drivers,” verklaart Google.
Daarnaast belooft het komende jaar het gamma verder uit te bouwen, aangezien ook nieuwe exemplaren – uitgebracht in 2017 of later – compatibel zullen zijn.
 
Met de toevoeging van het aanbod aan Android-apps, kan Google wellicht meer gebruikers verleiden met de lichtgewichtlaptops. Het besturingssysteem, Chrome OS, is gebaseerd op Google’s eigenste webbrowser en draait hoofdzakelijk op webapplicaties. Met de toevoeging van de Android-apps kan het assortiment de gebruikers plotsklaps veel meer te bieden. Bijvoorbeeld is dat goed nieuws voor de gebruikers die verknocht zijn aan apps zoals Microsoft Office: ook zij moeten hun standaardapplicaties niet meer missen op een Chromebook.