Nieuws, slider

Amazons kassaloze supermarkt bijna klaar voor opening

Amazon Go, de experimentele supermarkt zonder kassa’s, is bijna klaar voor het grote publiek. Zelfs bezoekers in Pikachu-kostuums konden de technologie niet om de tuin leiden.

Dat meldt een anonieme bron aan Bloomberg. De achterliggende technologie zou nu zo goed als gebruiksklaar zijn en Amazon zoekt personeel om de winkel te ondersteunen. Waar het werkvolk bij Amazon Go voorheen bestond uit ingenieurs en onderzoekers, is Amazon nu op zoek naar marketeers en bouwingenieurs. Dat betekent dat de kassaloze supermarkt nu dichter dan ooit bij een officiële opening staat.

Experiment

Amazon introduceerde zijn kassaloze supermarkt voor het eerst eind 2016. Het filiaal in Seattle maakt komaf met één van de grootste pijnpunten in de winkel: de wachtrij. Amazon Go is namelijk niet uitgerust met kassa’s, handscanners of self-checkoutkiosken. In de plaats daarvan kunnen klanten gewoon binnen en buiten lopen, terwijl een combinatie van beeldherkenning, sensoren en machine learning ervoor zorgt dat wordt opgeteld wat ze in hun fysieke winkelmandje hadden liggen, en die som automatisch wordt verrekend door hun Amazon-account.

De winkel werd gedurende het afgelopen jaar uitvoerig getest door Amazon-werknemers. De werknemers namen hun taak serieus en onderwierpen de supermarkt aan een uitdaging: zo zagen drie werknemers kans om zich te kleden in een Pikachu-kostuum, en de winkel rond te gaan terwijl ze elk sandwiches, drankjes en snacks grepen. Het systeem registreerde de aankopen foutloos, hoewel de kostuums de personen onherkenbaar maakten.

Deadline

Amazon Go zet dus al degelijke prestaties neer, wanneer het gaat om individuele aankopen, maar worstelt nog met andere dingen, liet de anonieme bron weten. Zo onderzoeken de Go-wetenschappers nog wat het systeem kan doen bij een kind dat een product opeet wanneer het nog in de winkel is, of welke persoon de rekening krijgt als een koppel samen gaat winkelen. Voor zulke situaties worden momenteel protocollen opgesteld die een duidelijke oplossing moeten bieden.

Hoe snel de winkel kan openen, is niet bekend. Wellicht is de opening niet meer voor 2017. Daarmee mist Amazon zijn vooropgestelde deadline met een grote marge: de supermarkt zou normaal begin dit jaar open zijn gegaan, maar kampte tijdens de proefperiode met technische problemen waardoor de deadline steeds werd uitgesteld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business