In 2018 plant Oracle nieuwe cloudregio's in Azië, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten, maar eerst komt Europa aan de beurt.

Advertentie

 
Dat cloudproviders zoals Microsoft en Amazon hun territorium uitbreiden op het Europese continent, mag duidelijk zijn. Nu springt ook Oracle op de kar. De clouddienstverlener liet weten dat er wereldwijd drie nieuwe regio’s worden toegevoegd, waaronder twee in Europa.

Europese cloud

In de komende zes maanden zullen drie datacenters worden neergeplant: Reston in Noord-Amerika, en Londen en Turkije in Europa. Elke site bestaat uit minimaal drie “Availability Domains”; drie low-latency, high-bandwidth sites die op een “foutonafhankelijke manier” functioneren. Volgens Oracle garandeert die aanpak de beste bescherming tegen falen en de hoogste beschikbaarheidsratio op het Oracle Cloud Platform. De regio’s worden halverwege 2017 online gebracht.

Spierballen

Met de laatste aanwinsten komt Oracle op een totaal van 29 datacenters wereldwijd; een verdubbeling in twee jaar. In 2018 worden er ook regio’s geopend in de APAC-regio, Noord-Amerika en het Midden-Oosten. De uitbreiding doet Oracle met de spierballen rollen, en de strijd aangaan met cloudleiders Amazon, Google en Microsoft.  “Deze regionale expansie onderstreept onze vastberadenheid om de ontwikkelings- en kapitaalinvesteringen te maken die nodig zijn om een globale cloudplatformleider te blijven op grote schaal,” zegt Deepak Patil, vicepresident van het Oracle Cloud Platform.
 
//www.smartbiz.be/achtergrond/169252/6-trends-die-de-cloud-vormgeven-2017/