Nieuws

Bristol-moeder zet 30 banen op de helling

Euro Shoe Group, moederbedrijf van schoenenketens Bristol en Avance, zit in slechte papieren. De groep voert een sanering door waarbij minstens dertig jobs verloren gaan.

Dat maakte kersverse CEO Philippe Vanaudenhove bekend. Op een bijzondere ondernemingsraad op de hoofdzetel in Beringen kondigde hij een herstructurering aan waarbij 10 procent van de huidige jobs verdwijnen. Het exacte aantal jobs dat verdwijnt, is voorlopig nog onzeker, maar zeker is dat minstens dertig banen op de helling staan. Het bedrijf probeert naakte ontslagen te vermijden.

De mededeling kwam slechts enkele weken nadat nieuw CEO Philippe Vanaudenhove aantrad. Hij nam het over van voormalig directeur Kurt Moons. Moons werd door de stichtersfamilie gevraagd te vertrekken, nadat zijn focus op het fysieke winkelnetwerk onsuccesvol bleek. Opvolger Vanaudenhove wilt de keten moderniseren en zal meer belang hechten aan e-commerce.

Protest

Het rommelt al langer bij Euro Shoe Group. Eerder dit jaar voerden de werknemers binnen het bedrijf actie tegen de verkoop van schoenenketen Avance: de duurdere keten paste niet meer in het toekomstige beleid van Euro Shoe Group, die zich vanaf nu gaat concentreren op de discountstrategie van Bristol, en wordt afgestoten.

Een deel van de Avance-winkels zal worden overgenomen door de Limburgse Cardi Fashion Group in Vlaanderen, en Maniet in Wallonië. Voor een twintigtal winkels wordt nog een overnemer gezocht. Indien er geen koper wordt gevonden, dreigen de filialen te sluiten, waardoor nog eens vijftig mensen op straat zouden komen te staan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business