Nieuws

PostNL opent twee nieuwe depots in België

PostNL opent twee bijkomende depots in België om tegemoet te komen aan het rijzende aantal pakjes. Zo strijkt de postdienst voor het eerst ook in Wallonië neer met een distributiecentrum.

De twee nieuwe distributiecentra zijn gevestigd in Wommelgem en Namen. Naast de bestaande depots komt PostNL dan op een totaal van zeven centra in België. Die extra ruimte is nodig, zegt PostNL, aangezien het aantal pakjes in ons land elk jaar blijft stijgen. In de eerste negen maanden van 2017 bezorgde de Nederlandse postdienst al 30 procent meer pakketten dan diezelfde periode vorig jaar.

Het depot in Namen is bovendien het eerste centrum in Wallonië. In het Franstalige landsdeel is PostNL sinds vorig jaar actief, en het nieuwe distributiecentrum moet ervoor zorgen dat heel België nu efficiënt bediend kan worden.

‘Met de opening van deze twee nieuwe depots spelen we in op de algemene groei van e-commerce en de volumegroei die we binnen PostNL kennen,’ zegt Rudy Van Rillaer, Managing Director PostNL België. ‘Onze ambitie is om dé aanbieder van logistieke diensten te zijn in de Benelux. Dit jaar startten we al met food- en avondbezorging voor het grootste deel van de Belgische bevolking. De opening van deze 2 depots is weer een mooie stap in die richting.’

Nu de eindejaarsfeesten eraan komen, laat Van Rillaer weten dat de twee depots ook zullen helpen om de postdienst klaar te stomen voor de drukste periode van het jaar. ‘Tijdens de Sinterklaas-, Kerst- en Nieuwjaarsperiode doen wij er weer alles aan om ook in deze drukste maanden alle pakketjes op tijd te bezorgen. We zijn al maanden bezig met de voorbereidingen. De opening van deze twee depots maakt daar deel van uit,’ aldus Van Rillaer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business