Nieuws

Webwarenhuis FonQ strijkt neer in België

Nederlands webwarenhuis fonQ richt het vizier op België. De online retailer wilt groeien in ons land, en plant een lokale tak te starten in Antwerpen.

FonQ is vooral in Nederland bekend als een online warenhuis met artikelen rond wonen, koken en lifestyle. Ook in België is de online retailer sinds 2011 actief met een eigen webshop, hoewel de naamsbekendheid hier relatief beperkt bleef. Daar wilt fonQ nu een stokje voor steken.

Emotional commerce

‘Belgen kopen meer en meer online; dit is hét moment om ook in België onze marktpositie in de domeinen wonen, koken en lifestyle te vergroten,’ zegt CEO Joost Wels in een statement. ‘Voor fonQ.be staat eveneens onze ‘emotional commerce’-strategie centraal, waarbij we focussen op de mooie merken en investeren in een inspirerend platform. Ook voor de Belgische markt is dit ons onderscheidend vermogen ten opzichte van de concurrentie. We vinden het belangrijk om het merk fonQ in Vlaanderen meteen scherp neer te zetten.’

Vertrouwen

Om in België te groeien, stippelde fonQ een gefaseerd plan uit. Om te beginnen wordt een Belgisch team opgestart die de activiteiten in ons land zal overzien. De branche zal zich vestigen in Antwerpen en staat onder andere in voor lokale marketing en klantendienst. ‘Vertrouwen is voor de Belgische consument erg belangrijk. We willen hierop maximaal inspelen door middel van een lokale vestiging met een Vlaamse klantenservice. Daarnaast verwachten we op deze manier de Belgische klant snel beter te leren kennen en effectief in te haken op merk- en productvoorkeuren,’ aldus Wels. De logistieke processen worden voorlopig niet overgeheveld: zij blijven plaatsvinden in het huidige warehouse in Utrecht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business