Nieuws

Microsoft schrapt pay-as-you-go-optie Azure voor nieuwe klanten

Nieuwe klanten die voor een MPSA-overeenkomst kiezen, kunnen Azure niet meer via een pay-as-you-go-formule betalen. In de plaats daarvan worden ze verwezen naar Microsofts Cloud Solution Provider-programma.

 
Tot nu toe konden klanten die gebruikmaken van MPSA (Microsoft Products and Services Agreement) ervoor kiezen om de Azure-clouddienst te betalen in een pay-as-you-go-formule. MPSA is een vereenvoudigde overeenkomst om clouddiensten en software aan te kopen, en wordt vooral gebruikt door bedrijven met minstens 250 werknemers. Met die overeenkomst konden klanten opteren om enkel te betalen voor de diensten en de resources die ze per maand gebruiken. Nieuwe gebruikers kunnen dat binnenkort niet meer.
 
In een blogpost legt Microsoft uit dat ze het aanbod willen vereenvoudigen, en klanten beter willen begeleiden naar de juiste licentieovereenkomst. Daarvoor moeten bepaalde aanbiedingen worden geschrapt; zo kan Microsoft zich concentreren op een drievoudig licentieprogramma om klanten een value-added, self-service of Microsoft-geassisteerde overeenkomst te kunnen voorschotelen. “Om deze aankoopopties makkelijker te maken,” schrijft Microsoft, “worden MPSA-klanten die Azure voor de eerste keer kopen omgeleid naar CSP [Cloud Solution Provider], en is pay-as-you-go-Azure niet meer beschikbaar voor nieuwe Azure-klanten door MPSA vanaf 1 februari.”
 
Dat betekent dat nieuwe klanten die een MPSA-overeenkomst willen sluiten, niet meer van het pay-as-you-go-principe kunnen genieten om Azure te betalen. Zij worden voor de cloud naar het CSP-programma verwezen: een overeenkomst met extra, value-added opties die bijvoorbeeld nuttig zijn voor Internet of Things-toepassingen en andere “geavanceerde scenario’s”. Bestaande klanten ondervinden voorlopig geen hinder van de veranderingen, verzekert Microsoft: “Klanten die op dit moment Azure door de MPSA aankopen, kunnen dat blijven doen.”
 
//www.smartbiz.be/nieuws/168001/microsoft-reageert-op-kritiek-na-beperking-compatibiliteit-azure-stack/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business