Nieuws, slider

Amazon demonstreert producten in augmented reality

Amazon maakt het mogelijk om te testen hoe die vaas staat op je dressoir, en of die ene kookpot wel past op je kookvuur, nog voor je ze koopt.

Dankzij een nieuwe functie in de Amazon-app wordt het makkelijk om in te schatten hoe je aankoop eruitziet, nog voor je bestelt. De online reus stelt een augmentedreality-functie voor waarmee klanten via hun smartphone producten kunnen bekijken in 3D: zo lijkt het alsof het artikel in de ruimte aanwezig is.

Plastic

Gebruikers kunnen voor de functie kiezen uit ‘duizenden’ producten, zo vertelt Amazon: van keukenapparaten tot speelgoed. Het product wordt op het scherm van je smartphone getoond, op de live-view van je camera. Vervolgens kan je het item in realtime verplaatsen en roteren, net als een tastbaar product. De projecties zijn verre van realistisch, en lijken nog steeds een erg ‘plastic’ uiterlijk te vertonen, maar het kan je bijvoorbeeld wel een idee geven van de afmetingen van een product.

Kleine items

Opvallend is hoe de feature niet draait om het bekijken van grote, logge producten, zoals dat bijvoorbeeld wel vaker het geval is. Zowel Ikea als bol.com lanceerden al een AR-app die moet dienen om meubelstukken te bestuderen in je eigen woning. Dezelfde functie voor kleinere gebruiksvoorwerpen komt veel minder vaak voor. Logisch, aangezien de impact van zo’n aankoop veel minder groot is: een vaas is nu eenmaal makkelijker te vervangen dan een sofa.

Voorlopig is de functie alleen beschikbaar via iPhone en is het niet duidelijk wanneer een Android-versie volgt.

Bekijk hieronder hoe de app werkt:

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business