productiefste

Risico's durven nemen om meer innovatie en flexibiliteit te bereiken; dat zou de millennial in de IT-sector definiëren, als we een onderzoek van Microsoft mogen geloven.

Advertentie

 
Millennials, geboren tussen de jaren 80 en 2000 vormen stilaan de meerderheid in elke organisatie, ook in IT. Dat zorgt voor een veranderend beleid, suggereert een bevraging van Microsoft. Zo’n 2.500 IT-professionals van verschillende leeftijden werkten mee aan het onderzoek, afkomstig van de voornaamste IT-grootmachten: de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Indië en Japan. Het onderzoek toont aan dat millennials in de IT-sector meer dan ooit vernieuwing najagen.

Vertrouwen in de cloud

De cloud is een voor de hand liggende prioriteit; niet alleen voor de millennial, maar voor elke IT-werknemer. Toch wordt ook in de waardering van de cloud al een verschil merkbaar tussen de verschillende generaties. Meer dan driekwart van de millennials meent dat een gebrek aan vaardigheden in de cloud niet per se een struikelblok is voor cloudadoptie. “Anders gezegd, ze voelen zich niet beperkt, maar bekwaam om de vaardigheden te cultiveren die ze nodig hebben”, omschrijft het onderzoek. Verder heeft de millennial veel vertrouwen in de cloud; 42 procent vindt het prima om kritische applicaties in de cloud te hosten, tegenover slechts 32 procent van de zogenaamde generatie x, geboren tussen de jaren 60 en 80, en de babyboomers.
[related_article id=”167918″]

Risico’s nemen

Andere innovaties die hoog in het vaandel worden gedragen door millennials zijn containertechnologie, chatbots en opensource. Zo zegt bijna 9 op 10 millennials dat ze het belangrijk vinden dat hun bedrijf opensourcesoftware toelaat, tegenover slechts 81 procent van de babyboomers. Bovendien wordt innovatie gezien als cruciaal, zelfs als het bepaalde risico’s inhoudt. 41 procent van de millennials beweert dat ze bereid zijn om downtime te riskeren om een nieuwe technologie te implementeren, terwijl slechts 34 procent van de Gen X en babyboomers het daarmee eens is.

Flexibiliteit of andere job

Dat zorgt ervoor dat millennials de nodige flexibiliteit van een werkomgeving verwachten. De meerderheid van de millennials laten weten dat het huidige IT-beleid in hun bedrijf hen niet toelaat om voldoende creatief te zijn, en 90 procent meent dat ze sneller kunnen werken, als ze maar hun eigen methodes mogen gebruiken. Ten slotte is 1 op 5 bereid om naar een andere job te zoeken als hun suggesties op kantoor genegeerd worden, tegenover maar 1 op 10 non-millennials.
 
“Ze willen een vinger in de pap te brokken hebben,” verklaart Microsofts corporate vicepresident Julia White het verschil tegenover CIO.com. “Het gevoel hebben dat ze een stempel drukken en de controle hebben is duidelijk een belangrijk, generationeel concept. Millennials zijn comfortabel met risico’s. Bij innovatie, per definitie, moet je soms de sprong wagen.”
 
//www.smartbiz.be/nieuws/168399/elke-generatie-vatbaar-voor-social-engineering-via-sociale-media-ook-millennials/
 

Advertentie