belgische-it-sector-tech

De Belgische IT-sector blijft groeien. Volgens de cijfers van Trends Top zijn de duizend grootste techbedrijven goed voor bijna 8 procent groei in omzet en personeel.


 
Het werd in het boekjaar van 2014 al duidelijk dat de Belgische IT-sector een gezonde groei doormaakte, meldt Datanews. Toen werd er 6 procent meer omzet binnengerijfd dan het jaar daarvoor, maar in 2015 deed de top het zelfs nog beter.

Stijging in omzet en personeel

De duizend grootste IT-bedrijven draaiden het afgelopen boekjaar een omzet van meer dan 38 miljard euro, wat het jaar daarvoor nog maar 35,79 miljard euro was. Onze IT-sector blijft het dus bijzonder goed doen, en dat is niet alleen in de omzet te merken: ook het aantal werknemers in de duizend grootste bedrijven groeit. Samen tellen de bedrijven iets meer dan 98.000 personeelsleden, een kleine stijging tegenover circa 95.000 in 2014. In het onderzoek werd geen rekening gehouden met externe medewerkers, zoals consultants of freelancers.

Top tien

Avnet Europe gaat lopen met de titel van grootste IT-bedrijf in België, met een omzetstijging van 700 miljoen euro. Het bedrijf haalt daarmee voormalig aanvoerder Proximus in, die nu op een tweede plaats belandt, gevolgd door Telenet. Andere bedrijven die de top tien vervolledigen zijn BICS, Tech Data, Orange Belgium, Afga HealthCare, Telenet Group, S.W.I.F.T. en HP Belgium.