Wordt een pakje geleverd wanneer je niet thuis bent? Dankzij Amazon Key kunnen koeriers zichzelf binnen laten en je pakje leveren.

Advertentie

Amazon lanceert Key: een combinatie van een netwerkcamera, slim slot en leverdienst. Dankzij deze voorwerpen kan een koerier je deur openen en een pakje leveren wanneer je niet thuis bent. Het slimme slot zorgt ervoor dat slechts koeriers van Amazon binnen kunnen en via de camera kan je een oogje in het zeil houden.

Cloud Cam

Amazon Key kost 249,99 dollar en omvat een Amazon Cloud Cam en een slim slot van Yale of Kwikset. De Cloud Cam is verbonden met het internet, kan met alle Alexa-compatibele toestellen communiceren en staat in verbinding met je slimme slot via Zigbee. Amazon Prime-klanten kunnen het pakket vanaf vandaag bestellen. De Key-app en leverdienst van Amazon zijn pas vanaf 8 november beschikbaar.

De Amazon Cloud Cam is behalve een cruciaal onderdeel van Key eveneens een normale beveiligingscamera. Je kan het toestel gebruiken om je huis te beveiligen en beelden van een kamer te maken terwijl je niet thuis bent. Aangezien de camera compatibel is met Alexa kan je het toestel met stemcommando’s aansturen. Jammer genoeg is de Cloud Cam wel een indoor camera; je kan het toestel dus niet in de regen laten staan.

Werking

Wanneer een koerier arriveert aan je deur terwijl je niet thuis bent, scant hij de barcode van je pakketje. De barcode wordt naar de cloud van Amazon verstuurd, waar de gegevens worden gecontroleerd. Indien alles klopt, wordt een bericht verstuurd naar je camera, die onmiddellijk een opname start. De koerier kan vervolgens je deur openen via een app en het pakketje binnenzetten. Je krijgt een waarschuwing wanneer een koerier aan je deur staat, waardoor je hem desgewenst via de camera in de gaten kan houden.

De koeriers van Amazon bellen eerst aan om zich ervan te vergewissen dat er daadwerkelijk niemand thuis is. Bovendien kunnen ze op deze manier eveneens achterhalen of er een (gevaarlijk) huisdier aanwezig is. De koerier opent je deur zo minimaal mogelijk en plaatst het pakketje net om de hoek. Volgens Amazon zullen de transporteurs nooit een voet binnen je huis zetten.

Alternatieven

Aangezien Amazon enkel zijn eigen koeriers vertrouwt, is Key enkel beschikbaar in 37 steden in de Verenigde Staten. Amazon belooft dat aantal in de toekomst uit te breiden, maar de kans is klein dat we de dienst binnenkort in ons land mogen verwelkomen.

Gelukkig bestaat er bij ons al een alternatief in de vorm van Parcify. De Antwerpse firma werkt samen met slimme slotenmaker Nuki om pakjes te leveren wanneer je niet thuis bent. Deze bezorgoptie wordt momenteel getest bij een twintigtal klanten in Antwerpen. Daarna worden de resultaten geëvalueerd.


 

Advertentie

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here