Zoals enkele maanden eerder aangekondigd, is de eerste paper van Apple-onderzoekers officiëel gepubliceerd. Het onderzoek draait rond beeldherkenning.

Advertentie

 
Apple start met het publiceren van onderzoek over artificiële intelligentie. Het bedrijf weigerde dat tot nu toe te doen, maar liep op die manier interactie met de academische wereld mis. Door hun onderzoek te delen, kan de hele sector profiteren van de vooruitgang die Apple boekt.

Levensechte beelden

De eerste paper werd op 22 december gepubliceerd, en kreeg de naam “Learning from Simulated and Unsupervised Images through Adversarial Training”. In het document wordt het onderzoek beschreven naar een verbeterde vorm van beeldherkenning. Een algoritme wordt vaak getraind met behulp van computergegenereerde beelden – ook wel bekend als synthetische of gesimuleerde beelden, om daarna foto’s te herkennen. De methode is efficiënt maar niet waterdicht, aangezien gegenereerde beelden niet zoveel details bevatten als foto’s.
Daarom stellen Apple’s wetenschappers ‘Simulated+Unsupervised learning’ voor: een methode waarbij levensechte beelden gegenereerd kunnen worden. Zo wordt een algoritme getraind met kwalitatieve beelden, en kan het later ook accurater foto’s herkennen, stelt het onderzoek. Uit de resultaten blijkt een significante verbetering.
 
Nu Apple toelaat om onderzoeken te publiceren, kan dat een incentive betekenen om meer getalenteerde onderzoekers aan te nemen. Bovendien kan de strategie ervoor zorgen dat niet alleen Apple, maar ook de rest van de techwereld sneller vooruitgaat op het gebied van artificiële intelligentie.
 
//www.smartbiz.be/qa/169060/qa-wat-machine-learning/

Advertentie