Nieuws

IBM werft meer dan 7.000 patenten in 2016

IBM kreeg in 2016 meer patenten dan eender welk ander Amerikaans bedrijf. Een groot deel daarvan draait rond artificiële intelligentie.

 
Een woordvoerder wilde het exacte aantal patenten dat IBM dit jaar werft nog niet kwijt, maar liet weten dat het er meer dan 7.000 bedroegen. Dat is in lijn met de vorige jaren, waarbij IBM respectievelijk 7,355 patenten verzamelde in 2015 en 7,534 in 2014. Tot nu toe deed geen enkel ander Amerikaans bedrijf IBM na. In het totaal heeft het bedrijf al zo’n 88.000 patenten gekocht in de laatste twintig jaar, rapporteert VentureBeat.
 

Artificiële intelligentie

Met de patenten kan ‘Big Blue’ nieuwe technologie exclusief onder het eigen merk uitbrengen. Het bedrijf mikte dit jaar vooral op artificiële intelligentie; meer dan 1.000 patenten zouden zich in dat onderzoeksgebied situeren. Daarmee wilt IBM als eerste technologieën in cognitive computing op de markt brengen om concurrenten voor te blijven.
 
Met het AI-systeem Watson heeft het alvast een voorsprong genomen op dat vlak. Watson werd bekend als winnaar van de Amerikaanse quiz Jeopardy, en wordt nu gebruik in de medische wereld en in de strijd tegen cybercriminaliteit. CEO Ginni Rometty zegt tegen het einde van Ginni Rometty zo’n miljard consumenten te bereiken via Watson via partnerships met BMW, Apple, Twitter en anderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business