onedrive mac

Microsoft zal de mogelijkheid om SharePoint-servers rechtstreeks met OneDrive for Business te synchroniseren dit jaar niet meer uitrollen. De lancering verschuift naar januari.

Advertentie

 
 
Microsoft schuift de publieke uitrol van de Sharepoint-OneDrive sync-capaciteit naar achteren. Het bedrijf had belooft dat de functie eind 2016 beschikbaar zou zijn, maar het komt nu op die woorden terug. Klanten zullen nog een klein beetje langer moeten wachten: de lancering zal in januari plaatsvinden.
 
“We blijven erop gericht om een betrouwbare en performante sync-ervaring te voorzien voor al jullie Office 365-bestanden en blijven de publieke preview verfijnen om onze kwaliteitsstandaard te garanderen. We zijn op schema om deze capaciteit publiekelijk beschikbaar te maken in januari,” zijn de exacte woorden in de aankondiging van Microsoft, bij monde van Stephen Rose, product marketing director van OneDrive. De preview van de synchronisatie-optie is in september uitgerold. De feature moet het eenvoudiger maken om een back-up in de cloud aan te leggen van bestanden die bedrijven op hun Sharepoint-servers plaatsen.
 
Verder laat Microsoft weten dat het een standalone synchronisatie-client van OneDrive uitbrengt voor Mac. IT admins kunnen de client inzetten en beheren buiten de Mac App Store, wat een oplossing moet brengen voor de “beperkingen” van die appwinkel. Daarnaast krijgt de bestaande sync-client voor OneDrive op Windows en Mac een uitgebreider actiecentrum, waar je onder andere de status van de clouddienst kan controleren.

Advertentie