Op zoek naar een leuk nieuw gadget? Voortaan kan je op Indiegogo eveneens toestellen kopen.

Advertentie

Voortaan kan je niet alleen op Indiegogo terecht om investeringsgeld op te halen, maar ook om producten te kopen. Het crowdfunding-platform lanceert hiervoor een online marktplaats, waarop je producten van Indiegogo en andere platformen kan terugvinden. De website aanziet deze toevoeging als een logische stap om startups verder te helpen.

Indiegogo heeft een pilootproject gehouden van een jaar om de nieuwe marktplaats uit te proberen. Hieruit bleek dat 70 procent van de aangeboden producten oorspronkelijk waren gecrowdfund via Indiegogo.

“Je vindt niet veel standaard dingen hier. Wel zal je de nieuwste elektronische fiets die transport efficiënter maakt, of bagage die je volgt op de luchthaven, terugvinden,” vertelt Dave Mandelbrot, de CEO van Indiegogo, aan Recode. “Niet de alledaagse dingen die je op Amazon vindt.”

Op de website vind je momenteel al erg gevarieerde producten terug, waarvan het merendeel van de toestellen op Indiegogo werden gecrowdfund. De Aumi Smart Nightlight is echter een voorbeeld van een toestel dat van elders komt. De lamp haalde in 2015 op Kickstarter geld op.

Dorien heeft een achtergrond als programmeur en is bijzonder geïnteresseerd in robotica en biomedische technologie. Al draait ze haar hand ook niet om voor bredere thema’s als security en internet of things.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here