Het is een vaste waarde geworden bij Smart Business. Elk jaar in het herfstnummer brengen we het Smart Business Casebook, een verzameling van de beste, Belgische IT-cases.


 
Op deze cases kon vervolgens door de lezers van Smart Business online gestemd worden. En dat deden ze massaal. De case van de Picanol Group kreeg daarbij de meeste stemmen, en roepen we dan ook uit tot winnaar Casebook 2016!

Totaalbescherming

De Picanol Group, die zich situeert in de sector van de machinebouw, heeft een case die handelt over de implementatie van de Sophos Complete Security Suite. Deze oplossing biedt een totaalbescherming voor o.a. e-mail, clients, mobiele apparaten, servers en data, en dit zowel tegen interne als externe dreigingen.
 
Dit zei Bart Lagast, senior system engineer bij Picanol, erover: “We wilden dat zowel de server als de clientomgeving door dezelfde partij geleverd zouden worden. Het is prettig om maar één aanspreekpunt te hebben.” Voor de implementatie van de Sophos Complete Security Suite deed Picanol beroep op integrator Switchpoint, dat al firewall-producten en draadloze apparatuur leverde. De rest van de top drie IT-projecten wordt vervolledigd met cases van SkyLift (PegusApps) en CM (SAS).

Top 3 IT-cases van 2016

1. Implementatie van Sophos Complete Security Suite bij Picanol Group (Sophos)
2. Digitalisatie van werkprocessen via service-app bij SkyLift (PegusApps)
3. Implementatie van Visual Analytics-tool bij CM (SAS)
 
Herlees alle deelnemende cases op www.smartbiz.be/casebook.
 


De cases in het Smart Business Casebook maken deel uit van een commercieel initiatief.