Machines moeten in de toekomst ook complexe, genuanceerde vragen kunnen begrijpen. Microsoft helpt een handje door een dataset van 100.000 vragen en antwoorden beschikbaar te maken.

Het gaat goed met Amazon, en dat mag de wereld weten. Het bedrijf van Jeff Bezos start de zoektocht naar een plaats om een nieuw hoofdkwartier te stichten. Budget: 5 miljard dollar.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Amazon wil een tweede hoofdkwartier. Het huidige hoofdkwartier van de e-commerce- en cloudreus staat in Seattle, waar het maar liefst 33 gebouwen in beslag neemt. Dat dreigt echter snel te weinig te worden, met dank aan de snelle expansie van het succesvolle bedrijf. Amazon-CEO Jeff Bezos kondigde daarom aan dat Amazon een tweede hoofdkwartier wil. Waar dat precies zal komen en hoe het er uit zal zien, is niet duidelijk. Bezos liet eerder al wel verstaan dat ‘HQ2’ een volwaardige gelijke zal zijn van de hoofdzetel in Seattle, en plaats moet bieden aan 50.000 medewerkers.

Amazon zet een budget van 5 miljard dollar uit voor de bouw van het nieuwe complex. Dat is een stuk meer dan Apple aanvankelijk budgetteerde voor zijn donutvormige hoofdkwartier in Cupertino, al zou het totale kostenplaatje van dat iconische gebouw uiteindelijk op ongeveer 5 miljard zijn uitgedraaid. Momenteel zoekt Amazon een Amerikaanse stad die de thuis wil zijn van HQ2. Aan interesse geen gebrek: maar liefst 50 steden stellen zich kandidaat voor de megawerf.

Amazon zoekt voor steden met een “stabielen en zakenvriendelijke omgeving”, die thuis zijn aan meer dan één miljoen mensen. Een internationale luchthaven mag niet verder dan 45 minuten rijden zijn, en technisch talent moet van de regio houden. Zoals altijd bij dit soort plannen aast het bedrijf dat de investering wil maken op zogenaamde ‘incentives’ van de publieke sector. Denk daarbij vooral aan belastingtechnische constructies die Amazon veel geld kunnen besparen. Zo wil New Jersey Amazon over een periode van meerdere jaren maar liefst 5 miljard aan incentives uitbetalen. De opmerkelijkste inzending tot nu toe komt van Stonecrest in de staat Georgia, dat minder geld heeft maar wel bereid is zichzelf om te dopen naar “The City of Amazon”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here