Nieuws

Adoptie blockchain gaat sneller dan verwacht

De blockchain is een jong gegeven, maar toch gaan bedrijven sneller dan verwacht overstag. Als je een recent onderzoek van Deloitte mag geloven, heeft 1 op 2 bedrijven die de blockchain kennen in 2017 ook een blockchain-applicatie lopen.

 
Deloitte voerde onderzoek bij meer dan 500 leidinggevenden in Amerikaanse bedrijven met meer dan 500 miljoen dollar omzet. Daarvan gaf 39 procent toe geen of weinig kennis van zaken te hebben. Van degenen die wel zeiden te weten hoe de blockchain in elkaar zit, verzekerde 21 procent al een blockchain-toepassing te gebruiken in het bedrijf, en plant 25 procent een project op te starten binnen het jaar. Meer dan de helft van de ondervraagden zei dat de blockchain een competitief voordeel kan opleveren.
[related_article id=”168486″]

Voordelen

Niet al te verwonderlijk wint de blockchain aan populariteit. De technologie is vooral bekend geworden als het principe achter bitcoin, maar stilaan worden ook meer algemene toepassingen duidelijk. De blockchain draait immers om een gedeelde database, waarbij transacties kunnen vastgelegd worden zonder een centrale autoriteit. Het is veilig en transparant voor alle betrokkenen omdat fraude op die manier quasi onmogelijk wordt.
De ondervraagden noemden dan ook verschillende voordelen op die de blockchain volgens hen onontbeerlijk maakte. Meer dan een derde meende dat de blockchain kan zorgen voor meer “operationele efficiëntie” door kosten te besparen of bepaalde processen te versnellen. Daarnaast werden beveiligingstoepassingen en potentiële, nieuwe businessmodellen aan de hand van de blockchain opgesomd als belangrijke pluspunten.

“Overhypet”

Ondanks de voordelen zijn ondervraagden het eens dat bepaalde barrières een hoge adoptiegraad in de weg staan. Het ontbreken van een technologische standaard en de onzekerheid die op juridisch vlak heerst, maken dat de blockchain voorlopig niet voor iedereen is weggelegd. Bovendien zien sommigen in de technologie niets meer dan een hype, legt David Schatsky, managing director bij Deloitte, uit. “Je kan zeggen dat de industrie nog onzeker is over het potentieel van de blockchain,” meent Schatsky. “Meer dan een kwart van de ondervraagde leidinggevenden zeggen dat hun bedrijven blockchain beschouwen als een kritische topprioriteit. Maar een derde vindt de technologie overhypet.”
 
//www.smartbiz.be/nieuws/168812/walt-disney-company-lanceert-blockchain-platform/
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business