Nieuws

Beheerde clouddienst Amazon mikt op 'grote bedrijven'

Niet elk groot bedrijf heeft tijd en zin om de eigen cloud te beheren, volgens Amazon. Een beheerde cloudformule moet een deel van het werk verlichten.

 
Tijdens de jaarlijkse re:Invent-conferenctie, introduceerde Amazon Web Services de afgelopen maand al een reeks nieuwe producten, maar het einde is nog niet in zicht. Deze week stelde de clouddienstverlener namelijk AWS Managed Services voor, een nieuwe clouddienst die grote bedrijven moet helpen om de cloud te vinden.

Meer automatisering

Een groot deel van zulke bedrijven maken al gebruik van Amazons clouddiensten, maar beroepen zich op eigen talent om de cloud te beheren. De configuratie, het monitoren en optimaliseren van de cloudinfrastructuur wordt opgevangen door het bedrijf zelf, die een eigen beleid ontwikkelt. Sommige bedrijven hebben nood aan een meer geautomatiseerde formule, meent Amazon. Daarom brengt de marktleider nu een clouddienst uit waarbij bepaalde routinetaken door Amazon worden overgenomen.
 
Security-verantwoordelijkheden, zoals het uitrollen van patches, het opvolgen van incidenten en back-ups en herstellingen, worden bijvoorbeeld in Managed Services uit handen gegeven, net zoals provisioning en het maken van regelmatige rapporten. Klanten behouden echter de controle en kunnen aanpassingen aanvragen via de centrale console, waar ze ook de huidige stand van zaken in de cloud kunnen volgen.

Clouddienst voor de groten

De formule is mogelijk een goede optie voor bedrijven die naar de cloud willen migreren, maar de abstracte, operationele verantwoordelijkheden uit willen besteden. Natuurlijk is de dienst niet aan eender welk bedrijf besteed, zegt Amazon-evangelist Jeff Barr. Amazon mikt hiermee op de groten der aarde: de “Fortune 1000 en de Global 2000”.
 
AWS Managed Services is vanaf deze week beschikbaar in Noord-Amerika, Europa en de Aziatisch-Pacifische regio. De prijzen zijn afhankelijk van het gebruik.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/169081/amazon-trucks-data-cloud-brengen-snowmobile/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business