Niet elk groot bedrijf heeft tijd en zin om de eigen cloud te beheren, volgens Amazon. Een beheerde cloudformule moet een deel van het werk verlichten.

Het Duitse bedrijf start een proefproject waarbij het teams van mensen en robots op pad stuurt om post te bezorgen.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!In het Duitse stadje Bad Hersfeld rijden binnenkort PostBots rond, robots die helpen om post en pakketjes af te leveren. De robots rijden niet alleen uit, daarvoor bezitten ze de capaciteit nog niet. Het gaat telkens om een team van een menselijke postbode en een PostBot.

PostBot

De PostBot is een elektrisch autonoom wagentje; het kan zelf rijden zonder bestuurder. De robot werkt niet op basis van een routeplan, maar volgt via sensoren de bewegingen van de postbode. Het heeft de nodige intelligentie aan boord om hindernissen te omzeilen of om te stoppen wanneer een obstakel te moeilijk is. De robot kan tot 150 kilo post dragen. Het Franse bedrijf Effidence ontwierp en produceerde de PostBots in opdracht van Deutsche Post DHL.

Dankzij de hulp van de robot kunnen postbodes meer brieven en pakjes meenemen op één ronde. Tegelijkertijd hoeven ze de lading aan post niet meer zelf te dragen en hebben ze de handen vrij, wat het overhevelen van de items vergemakkelijkt. Het testproject in Bad Hersfeld zal zes weken lopen, waarna de robots geëvalueerd worden.

“Dag in dag uit voert ons personeel uitstekend maar ook uitputtend werk uit. We sleutelen constant aan nieuwe oplossingen zodat onze werknemers dit fysiek uitdagende werk kunnen blijven doen terwijl ze verouderen,” verklaart Jürgens Gerdes, manager van de e-commerce en pakjesdivisie van Deutsche Post. “Deze huidige test zal belangrijke inzichten opleveren in hoe we het leveringsproces verder kunnen ontwikkelen voor onze werknemers.” In 2018 wil DHL ook autonome bestelwagens de baan opsturen. Deze zullen op eigen kracht de weg moeten vinden naar hun bestemming.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here